Burgemeester bezoekt Lies en Koos Coelman

Voor het station van Gouda zagen ze elkaar voor het eerst, Lies van Oudheusden en Koos Coelman. Het was 10 april 1948 en samen fietsten ze naar de jeugdherberg in Reeuwijk voor een weekend met de jeugdvereniging. Ze vonden elkaar heel bijzonder en zijn elkaar nooit meer uit het oog verloren. Op 1 augustus 1951 trouwden zij. Precies 65 jaar na hun huwelijk kwam burgemeester Bezuijen op 1 augustus het briljanten echtpaar feliciteren.. Na een jaar werd Koos junior geboren en er volgde nog een zoon. Door de naoorlogse woningnood moesten ze lang inwonen. Pas in 1958 kregen ze de sleutel van een zonnige flat aan het Zonneoord in de nieuwe wijk Bouwlust. Daar werden hun twee dochters geboren en groeiden de vier kinderen op. Het gezin genoot inmiddels ook van hun volkstuin bij Nut en genoegen en door de verhuizing naar de Meppelweg woonden ze daar nog dichterbij.
In 1998 zijn ze verhuisd naar een mooie ruime flat aan de rand van Rijswijk met uitzicht op veel groen en aan de horizon het oude Delft. Hoewel hun gezondheid wat brozer is, wonen ze nog zelfstandig. Regelmatig krijgen ze bezoek van hun kinderen, zes kleinkinderen en twee achterkleinkinderen, iets waar ze altijd naar uitkijken.

Koos heeft tientallen jaren bij de Plantsoenendienst gewerkt. Door middel van het volgen van avondstudies wist hij op te klimmen van tuinman tot Technisch Hoofdopzichter. Daarbij was hij jarenlang actief als bestuurslid voor de vakbond, wijkberaad en volkstuinvereniging. Voor zijn inzet is hij zelfs twee keer koninklijk geridderd. Bijna dagelijks is hij te vinden op zijn volkstuin.

Lies is onder andere werkzaam geweest als verkoopster op de babyafdeling bij Vroom & Dreesmann. Naast het met veel plezier oppassen op de kleinkinderen, waren breien en naaien haar passie. Later bleek ze talent te hebben voor tekenen en schilderen. Haar werk siert menig interieur.