Poging tot diefstal koffer Duijfhuijzen

Opspring Verzocht van AvroTros besteedt dinsdagavond aandacht aan de poging tot diefstal bij Duijfhuijzen tassen en koffers in winkelcentrum In de Bogaard op 6 januari 2016. Een nog jonge dader probeerde tot tweemaal toe zonder succes een koffer te stelen. Hierbij raken een medewerkster en een voorbijgangster gewond. Bij de winkel Duifhuijzen tassen en koffers in winkelcentrum De Bogaard in Rijswijk loopt op 6 januari een jonge man naar binnen. Het is het einde van de middag. Hij snuffelt wat rond en stelt wat vragen aan de medewerkster. Iets later staat hij weer alleen te kijken en pakt een koffer. Plots trekt hij een sprint naar buiten, met de koffer. De medewerkster rent hem achterna, weet hem te pakken en komt terug met de koffer.
Een paar minuten later rent de jonge man weer de winkel weer in om weg te rennen met een koffer, maar dan gaat het mis. Hij ramt bij het wegvluchten een medewerkster tegen de grond, die echt een lelijke smak maakt. Een tweede medewerkster holt met een paraplu op hem af en de dief vlucht naar buiten, waar hij op de Prins Willem Alexander promenade ook nog een vrouw omver loopt die schaafwonden en gescheurde kleding aan de ontmoeting overhoudt. Uiteindelijk weten omstanders hem de koffer te ontfutselen.
Signalement
De dader heeft een donkere huidskleur, is vermoedelijk tussen de 16 tot 20 jaar oud en zo’n 1.65 meter lang. Wie (her)kent de dief aan de hand van de beelden en het signalement? Wie is getuige geweest van de poging tot diefstal en heeft hierover nog niet met de politie gesproken?

Kijk ook op: http://opsporingverzocht.avrotros.nl/zaken/zaak/poging-tot-diefstal-koffers/