Beroving twee jongens in Julialaantje, politie zoekt getuige

Twee jongens zijn het slachtoffer geworden van een beroving toen zij in de vroege ochtend van woensdag 27 juli op een bankje zaten in het park aan het Julialaantje. De politie is op zoek naar twee verdachten. Heeft u informatie over deze zaak, neem dan contact op met de recherche Rijswijk via 0900-8844. Bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. De jongens, twee 17-jarige inwoners van Den Haag, zaten die nacht als laatsten van een groep jongeren rond 0.30 uur nog wat na te praten op een bankje ter hoogte van Don Bosco. Op een afstand zagen zij twee jonge mannen staan op de hoek van het Julialaantje met het Don Boscolaantje. De mannen praatten met elkaar in een buitenlandse taal, vermoedelijk Turks. Kort daarna renden de mannen op hen af en vielen hen aan. Beide slachtoffers kregen meerdere schoppen en slagen. Van een van de slachtoffers werd een tasje met persoonlijke eigendommen afhandig gemaakt. Hierna renden beide verdachten weg over het fietspad in de richting van voetbalvereniging Vredenburch.
Politieagenten troffen de verdachten helaas niet meer aan. Wel werden enkele pasjes van het slachtoffer in de omgeving teruggevonden.

Signalement
Verdachte 1 had een donkergroene bivakmuts over het hoofd. Hij heeft een aanzienlijk dik postuur en is ongeveer 1.86m lang. Hij sprak Nederlands met een buitenlands accent. Hij droeg een zwarte jas (een zogenaamde ‘windstopper’) van het merk The North Face, een zwarte spijkerbroek en zwarte schoenen.
Verdachte 2 had een donkergroene bivakmuts over het hoofd. Hij heeft een stevig postuur met een bolle buik en is ongeveer 1.80m lang. Hij droeg een jack, vermoedelijk van het merk Adidas, met een blauwe boven- en een witte onderkant. De blauwe bovenkant loopt in een punt naar beneden. Het jack heeft een witte capuchon.

Tips? Bel de politie
De politie is op zoek naar getuigen die de twee verdachten rond het tijdstip van de beroving in de omgeving hebben gezien. Is u iets opgevallen of heeft u informatie over deze zaak, neem dan contact op met de recherche Rijswijk via 0900-8844. Bij Meld Misdaad Anoniem kunt u melding maken via 0800-7000.