Haaglandia weigert velden te verlaten

Voetbalvereniging Haaglandia blijft in Rijswijk gebruik maken van zijn sportvelden, ook voor trainingen. De advocaat van de vereniging, Richard van der Zwan, heeft dit woensdag aan de gemeente Rijswijk laten weten. De advocaat, die gespecialiseerd is in sportrecht, is van mening dat de huurovereenkomst nog steeds loopt, en dat de club om die reden onverkort gebruik kan blijven maken van de sportvelden. Tijdens het spoeddebat in de Rijswijkse gemeenteraad dinsdagavond was er geen meerderheid voor een motie van Beter voor Rijswijk om het huurcontract met een jaar te verlengen, zodat Haaglandia zijn financiële problemen zou kunnen oplossen. De meerderheid van de raad steunde dus het besluit van B & W om de huur op te zeggen. Na de raadsvergadering zei wethouder Nicole Dierdorp (Sport) tegen Omroep West dat Haaglandia dus vanaf 1 juli geen recht meer heeft op de velden.
Voorzitter Henk de Haas van Haaglandia deelt het standpunt van de wethouder niet. Hij hoopt dat er alsnog een bevredigende oplossing kan worden gevonden.

Haaglandia heeft na de extra raadsvergadering van dinsdagavond al laten weten naar de rechter te stappen om het opzeggen van de huurovereenkomst aan te vechten.