€ 80.000 beloning tip Duitse overvallers

De Nederlandse Politie Landelijke Eenheid vraag informatie over drie Duitse overvallers van geldtransporten en supermarkten. Er zijn aanwijzingen dat zij in Nederland zijn. De verdachten zijn vuurwapengevaarlijk. Benader ze niet zelf als u ze ziet, maar bel in dat geval 112. Er is en beloning van 80.000 euro voor de gouden tip in dit onderzoek. Kijk op politie.nl/gezocht. Drie overvallers zijn al jaren spoorloos en voortvluchtig. In het Noord-Duitse plaatsje Stuhr wordt op 6 juni 2015 een geldtransportwagen klemgereden en met een Kalashnikov beschoten. De twee medewerkers blijven ongedeerd. Omdat de geldwagen automatisch op slot gaat maken de daders geen buit en slaan op de vlucht. De schok in Duitsland is groot als na sporenonderzoek duidelijk wordt dat drie oud-RAF leden de overval hebben gepleegd: Ernst-Volker Staub, Burkhard Garweg en Daniela Klette.
In de periode 2011 tot 2016 heeft het drietal zich waarschijnlijk schuldig gemaakt aan 6 gewelddadige overvallen op supermarkten en 2 op geldtransporten in Wolfsburg en Cremlingen. De Duitse politie heeft recent de hand kunnen leggen op foto’s die in het voorjaar van 2016 zijn gemaakt waarop Burkhard Garweg en Ernst-Volker Staub te zien zijn. Van Daniela Klette is een foto uit 1988 gepubliceerd.

Reden om aan te nemen dat het drietal zich in Nederland kan bevinden is ondermeer dat ze strafbare feiten heeft gepleegd in Duitsland ter hoogte van de grens met Nederland, ze ondanks actuele foto’s in Duitsland nog niet konden worden aangehouden, een GSM van een van hen in Nederland werd uitgeschakeld en ze zich in het verleden in Nederland zouden hebben opgehouden.

Het is onbekend hoe ze in Nederland leven. Ze kunnen verblijven op een afgelegen boerderijtje, anoniem in een stad of voortdurend wisselen van woning en zich dan bijvoorbeeld voordoen als toeristen.

https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2016/mei/11-duitse-overvallers-gezocht.html