Rijswijkse Talentsoft neemt Franse e-doceo over

Het in Rijswijk gevestigde Talentsoft, aanbieder van talentmanagement en Cloud HR, heeft het Franse e-doceo overgenomen, een wereldwijde aanbieder van e-learning oplossingen.
Door overname is integratie talentmanagementsysteem met e-learning mogelijk, aldus Computable.nl Frank Oddens, vice president international van Talentsoft: ‘Deze overname biedt veel personeelsafdelingen een talentmanagementmiddel dat past bij de digitalisering van human resources. Wij merken in de Nederlandse markt dat steeds meer bedrijven behoefte hebben aan goede leerprocessen en daar hoort naar onze mening een integrale hr-oplossing bij.’

Veel hr-afdelingen werken nu nog met minimaal twee hr-systemen: een systeem voor opleidingsfaciliteiten en een ander systeem voor de overige hr-processen, zoals de evaluaties. Door de nieuwe geïntegreerde oplossing, hebben hr-managers in één oogopslag alle informatie van medewerkers beschikbaar, aldus Talentsoft.

Talentsoft is opgericht in 2007 en biedt een oplossing op het gebied van talentmanagement, waarmee recruitment, opleidingen, prestaties, competenties, carrières en de beloning van werknemers kunnen worden beheerd. De softwarefirma heeft wereldwijd achthonderd klanten en vijf miljoen gebruikers. Het bedrijf had in 2015 een wereldwijde omzetgroei van 35 procent. Talentsoft heeft naast de vestiging in Rijswijk kantoren in vijftien landen; het hoofdkantoor is gevestigd in Parijs. In totaal zijn er vijfhonderd medewerkers in dienst, waarvan vijftig in Nederland. In ons land heeft de software-aanbieder 150 klanten, waaronder Ziggo, Randstad, KLM en Bol.com.

De firma E-doceo. in 2002 opgericht door Jérôme Bruet, die nog altijd de scepter zwaait, is een van oorsprong Franse ontwikkelaar van e-learningsoftware op de internationale markt. E-doceo heeft haar hoofdkantoor in Nantes, Frankrijk en is verder actief in België, Brazilië, Canada, China, Colombia, Duitsland, Hong Kong, Italië, Mauritius, Mexico, Marokko, Nederland, Senegal, Singapore, Spanje en Zwitserland.