Rijswijkse scouts weggestuurd van Landgoed Twickel

Dat is balen, heb je met 41 kids een lange wandeltocht van 15 kilometer achter de rug en wil je dinsdagavond gaan overnachten op de Paal en Perk-kampeerplaats in Twickel, en dan wordt je weggestuurd. Dat overkwam Scoutinggroep De Jaguars uit Rijswijk. De kinderen van 11 tot 15 jaar werden om 21.00 uur weggestuurd. De Paal en Perk-kampeerplaats is voor kleine groepen wandelaars of fietsers. Maar sinds maart moet er een vergunning worden aangevraagd voor activiteiten met meer dan twintig mensen. Begeleider Eric van Oosten was niet echt blij. Ze maken vaak gebruik van dergelijke overnachtingslocaties . “Erg sneu voor de scouts. Het is toch wel een smetje op ons zomerkamp”, aldus een boze Eric in Tubantia. “Wij maken met De Jaguars geregeld en zonder problemen gebruik van deze plekken die door heel Nederland te vinden zijn”, vertelt begeleider Van Oosten, voor wie dit al het vijfde bezoek aan het Beundersveld was.
Toen de groep net wilde gaan eten, kwam er een buitengewoon opsporingsambtenaar van Twickel, die hen sommeerde om direct de spullen in te pakken en te vertrekken. “We hebben nog aangegeven dat we de volgende ochtend weer vroeg zouden vertrekken, maar dat leverde niets op.”

Voor de scoutinggroep zat er niets anders op dan gehoor te geven aan de eis. “We zijn tot na middernacht beziggeweest om de kinderen met auto’s te vervoeren naar het basiskamp aan de Torendijk in Beckum. Vooral voor de jongste scouts was dit erg sneu. Die waren erg moe en hadden zich verheugd op een nacht slapen onder de sterren.”
(bron: Tubantia)