Documentaire moordonderzoek Anneke van der Stap

Het is ruim elf jaar geleden sinds het lichaam van Anneke van der Stap in de bosjes langs het Jaagpad in Rijswijk werd gevonden.
De zaak, die jarenlang onopgelost bleef, is aanstaande woensdag, 20 juli te zien om 21.15 op NPO 2. in het WNL-programma De Zaak van je Leven. In het programma vertellen onder anderen rechercheurs hoe zij het onderzoek naar de moord hebben beleefd. Anneke van der Stap werd in juli 2005 gevonden. Het lichaam verkeerde in verregaande staat van ontbinding. Ze werd toen al elf dagen vermist. Pas jaren later werd verdachte Ronald P. opgepakt. Hij werd twee jaar geleden veroordeeld tot 4,5 jaar cel. Een lage straf, erkende het hof toen. Maar omdat P. al een straf van 15,5 jaar uitzit voor de moord op Christel Ambrosius, beter bekend als de Puttense Moordzaak, kon het hof niet meer straf opleggen.

Op de plaats delict werden in 2005 nagenoeg geen biologische sporen gevonden. Rechercheurs die aan de zaak werkten, stonden voor een moeilijk klus. Want hoe los je een zaak op zonder sporen? Ook was de doodsoorzaak van Anneke niet te achterhalen.

In de Zaak van je Leven, gemaakt door WNL-presentatrice en programmamaker Maaike Timmerman, blikken rechercheurs, nabestaanden en de Officier van Justitie nog één keer terug op de geruchtmakende zaak. De aflevering is woensdag 20 juli te zien om 21.15 op NPO 2.
(bron: Omroep West