60 jaar gelukkig met elkaar

Het gouden bruidspaar Beurskens viert vandaag dat ze 60 jaar getrouwd zijn. Loco-burgemeester Armand van de Laar ging met een bos bloemen en een boek over Rijswijk op bezoek om ze te feliciteren.

Jongen met die gele sjaal
Het echtpaar is nog elke dag heel blij dat ze samen zijn. Ze leerden elkaar kennen toen ze zestien jaar waren. Hij liep elke dag langs haar school en zij vond ‘die jongen met die gele sjaal’ wel aardig. Na een verkeringstijd van zes jaar zijn ze getrouwd. Door de woningnood woonden ze in het begin van hun huwelijk bij haar moeder in. Via de toenmalige werkgever van de heer Beurskens, het Rijswijkse GEB, kregen ze na twee jaar een huis in de Populierlaan in Rijswijk.

Rijswijk zien groeien
Toen hun twee kinderen, een dochter en een zoon, waren geboren, verhuisde het gezin naar de Marius Bauerstraat en daarna naar de Petronella Vôutestraat. Van oud Rijswijk gingen ze naar nieuw Rijswijk. Van een dorp werd het een stad. Ze herinneren zich nog goed de bouw van De Bogaard.

Maken van koperen knoppen
Na zijn werk bij het GEB kwam hij in dienst bij Siemens als machine-bankwerker. Vooral koperen knoppen voor schakelkasten waren zijn specialiteit. “Was altijd mooi werk”, zegt hij, vandaar dat hij 40 jaar bij Siemens heeft gewerkt gewerkt. Zij werkte vele jaren in een manufacturenwinkel  in Den Haag. Hier heeft ze hele fijne herinneringen aan, de eigenaresse was als een moeder voor haar.