Trijntje Oosterhuis & live band sluiten Strandwalfestival af

Het gonste al langer door Rijswijk dat Trijntje Oosterhuis de hoofdact zou zijn bij de feestavond van het Strandwalfestival‎ op zaterdag 10 september.
Nu heeft de organisatie het bevestigd op Facebook.

“Ik doe alleen dingen waar ik me goed bij voel en die me raken.” Het is het levensmotto van Trijntje Oosterhuis. Die gedrevenheid en passie zorgt ervoor dat Trijntje al ruim 20 jaar aan de absolute top in Nederland staat. Maar hoe populair ook, ze zal nooit haar roots verloochenen. “Ik voel mij het meest gelukkig op een ranzig podium met goede muzikanten en een slecht geluid. Daar komt mijn pure passie vandaan en het is de reden waarom ik nog steeds met zoveel plezier muziek maak. Ik wil steeds terug naar dat gevoel.”

Nederland leerde Trijntje in 1996 kennen als boegbeeld van de groep Total Touch. Op haar 24ste stond ze tijdens North Sea Jazz met jazzlegende Herbie Hancock op het podium. Ze verraste in 2004 iedereen met het livealbum Strange Fruit en twee jaar later nam ze samen met het Metropole Orkest het werkstuk The Look Of Love op; een ode aan Burt Bacharach. De laatste jaren is Trijntje ook te zien als coach bij de tv-programma’s The Voice en It takes two. En op zaterdag 10 september als slotact op het podium bij De Naald! Met live band en blazers. Hits van Total Touch en Stevie Wonder dus dat wordt te gek!