Hij is er weer: de top tien populairste kindernamen

De populairste kindernamen van de eerste helft van dit jaar zijn verzameld. Met stip op één staat Sem voor een jongen en Julia voor een meisje. Noah, Daan, Milan en Max completeren de top 5 van populaire jongensnamen, aldus de Sociale Verzekeringsbank, die de namenlijst elk jaar bijhoudt.
Voor meisjes blijven naast Julia klassieke namen als Sophie en Anna in trek. Tess en Emma maken de top 5 compleet. De populairste kindernamen van de eerste helft van dit jaar zijn verzameld. Met stip op één staat Sem voor een jongen en Julia voor een meisje. Noah, Daan, Milan en Max completeren de top 5 van populaire jongensnamen, aldus de Sociale Verzekeringsbank, die de namenlijst elk jaar bijhoudt. Voor meisjes blijven naast Julia klassieke namen als Sophie en Anna in trek. Tess en Emma maken de top 5 compleet. De top 20 zie de afbeelding.

In 2015 kwamen de namen Liam, Sem en Lucas nog het meest voor bij pasgeboren jongens. Emma was vorig jaar nog de populairste meisjesnaam van het land. Julia, Sophie en Anna stonden toen ook al bij de vijf populairste namen, hetzij op andere plekken.

Afgelopen half jaar werden welgeteld 330 jongetjes Sem genoemd en 326 meisjes Sophie. Nog wat leuke weetjes: sinds 1998 heeft bij de jongens Daan nooit lager gestaan dan plaats 7 en bij de meisjes is Sophie sinds 2006 nooit verder gedaald dat de vierde plek.

In de jongensnamen top 10 komen Sem, Lucas en Luuk de laatste acht jaar ook veel voor, terwijl bij de meisjes namen als Emma, Julia en Lotte heel populair zijn. Ook in andere Europese landen doen deze namen het goed.

Volgende samenstellers van de namenlijst valt het op dat het aantal namen dat met de lettercombinatie ‘Dj’ begint, duidelijk toeneemt. Jongensnamen als Djay, Djayden, Django, Djurre, Djustin en Djim. En meisjesnamen als Djamilla, Djenna, Djuna, Djura en Djoeke.
(bron AD)