Een brief van de Koning voor Jan en Riet Niewenhuizen

Ze waren blij verrast toen ze vanochtend een brief van de Koning kregen. Jan en Riet Niewenhuizen vieren dan ook hun 60-jarig huwelijksjubileum.
En vanmiddag kwam ook nog loco-burgemeester René van Hemert een felicitatiebezoek brengen. En Rijswijk, daar willen ze nooit meer weg. Een prachtige plek om te wonen. Jan (zeg maar Koos) en Riet werkten 40 jaar in hun rijwielzaak aan de Haagse Hoefkade. “We hadden drie winkels naast elkaar. Nieuwe fietsen, onderhoud en tweedehandsfietsen. Mijn vrouw stond in de winkel”, vertelt hij. We zaten tegenover de Poeldijksestraat en hebben heel wat rode lampjes verkocht”. Het waren jaren van hard werken. “zeventig uur in de week was normaal”.

Wonen deden ze op de Vaillantlaan. “In ons huwelijk zijn wij gezegend met een zoon en dochter, Hans en Petra”, vertelt Riet. “Van Petra hebben wij twee kleindochters, Wendy (27 jaar) en Linda (22 jaar), van onze zoon Hans hebben we een kleinzoon, Arjan van 3 jaar, dus toch nog een stamhouder gekregen”.

Ze gaat verder: “De kleine Arjan is naar mijn man, zijn opa vernoemd, op zijn geboortekaartje stond Arend Jan (roepnaam Arjan), we zijn trots op alle drie onze kleinkinderen”.

Een leuk detail is no dat er bij hen een bekende voetballer in de familie is. “Toen mijn man en ik een jong gezin hadden, zijn mijn ouders op jonge leeftijd overleden, mijn man en ik hebben toen de zorg opgenomen voor mijn zusje en broertje, een tweeling. En dat broertje is de oudvoetballer Theo van de Burch van ADO!”