Rijswijk zit op juiste spoor in winkelcentra In de Bogaard

De beleidsvisie van Winkelcentrum In de Bogaard legt naast winkels ook nadruk op horeca. Uitspraken van specialisten geven aan dat we in Rijswijk op het goede spoor zitten. (Barista, Made in Italy, De Watertuin)
Het is een trend: de winkelier sluit zijn deuren en de horeca-ondernemer neemt zijn plekje over. Dat is niet alleen leuk voor de burger, het is ook nog eens harde noodzaak. Gebeurt er niets, dan slaat de verpaupering toe. Op plekken waar winkeliers ten onder gaan duiken horeca-ondernemers op. Want, zo zeggen de retail-experts: aangezien we online ook prima kunnen shoppen, moet het fysieke winkelcentrum wel iets extra’s bieden. “Mensen hebben een ander koopgedrag,” vertelt hoogleraar e-marketing Cor Molenaar. “Je moest vroeger naar de winkel voor alles. Nu kunnen consumenten ook spullen op internet kopen. Als je naar een centrum gaat, gaat het dus niet meer om de winkels alleen maar om het totaalpakket.”

Als je de winkelcentra leuker maakt, gaan er weer meer mensen winkelen, worden de panden meer waard en kan de gemeente ook meer belasting innen. Het is echt in ieders belang. Nog een tip van Molenaar voor de ondernemers van In de Bogaard: Steek je energie in het beter maken van de hele winkelcentrum. Ga samenwerken, geef als kledingwinkel een bon mee waarmee je verderop bij een restaurantje koffie kunt drinken.”