Gratis parkeren In de Bogaard en Oud Rijswijk in zicht !!!

Winkelcentrum In de Bogaard en ook winkelgebied Oud Rijswijk hebben zware concurrentie aan de winkelcentra in Zoetermeer en Leidschehage. Daar is het de eerste uren gratis parkeren, in Zoetermeer is ook geen leeg leegstand.
Raadslid Wim Mateman (CDA) opperde dinsdagavond in de gemeenteraad om in Rijswijk het parkeren ookg gratis te maken. Hij kreeg breed bijval. Onderzocht wordt nu wat de kosten zijn. Raadslid Wim Mateman (CDA) opperde dinsdagavond in de gemeenteraad om in Rijswijk het parkeren ook gratis te maken. Hij kreeg breed bijval. Onderzocht wordt nu wat de kosten zijn.

Een historische doorbraak voor Rijswijk, met mogelijk verregaande positieve gevolgen voor onze winkelcentra. De Rijswijkse ondernemers, gesteund door de gemeente, doen er alles aan te overleven in het geweld van internetaankopen en concurrentie van andere winkelcentra. Nu lijkt er een kentering op komst.

Wethouder René van Hemert (VVD) meldde dat er een onderzoek komt. De bedoeling is om samen met de vastgoedeigenaren, de winkeliers en Q Park te komen tot bijvoorbeeld het gratis parkeren van de eerste twee uur.
Omroep Rijswijk/FeelGoodRadio heeft direct onderzocht hoe de situatie in Zoetermeer is. Daar is het in de zes parkeergarages de eerste twee uur gratis parkeren. In het weekend is het daar afgeladen, je loopt er over de hoofden. Er is geen leegstand, elke week is er een activiteit. Voor de kids rijdt er een treintje of zijn er voorstellingen. Er is een Stadshart-pasje en de wc is gratis.

Eigenlijk zou de Rijswijkse gemeenteraad in het weekend eens een bezoek moeten brengen aan het stadshart in Zoetermeer. In het onderzoek wordt niet uitgegaan van participatie van de gemeente. Je zou ook kunnen denken, er is dit jaar een overschot van € 2,2 miljoen. De wethouder financiën, Nicole Dierdorp, stelde eerder al dat hier alleen een beroep op mag worden gedaan, als het een structureel effect heeft.

Wel dat zal duidelijk zijn. Als er bij in de Bogaard en het oude centrum meer klanten komen, gaat het met de middenstand beter, lukt het ook meer ondernemers de huur op te brengen en zal de leegstand tot het verleden behoren. Zeker nu de laatste maanden in beide winkelcentra veel nieuwe bedrijven zich vestigen. Dan betaalt de investering zich snel terug.