Rijswijk haalt 55 gevaarlijke paaltjes uit fietspaden

Wethouders Ronald van der Meij en René van Hemert verwijderen maandag 11 juli om 11.20 uur in het Kruisvaarderspark, bij de oude voetbalvelden, de eerste paaltjes uit fietspaden.
Dit is het startmoment van de actie die de gemeente Rijswijk uitvoert om 55 paaltjes uit fietspaden te verwijderen. De paaltjes en andere obstakels veroorzaken namelijk regelmatig kleine ongevallen van (brom-)fietsers in het verkeer. Wethouders Ronald van der Meij en René van Hemert verwijderen maandag 11 juli om 11.20 uur in het Kruisvaarderspark, bij de oude voetbalvelden, de eerste paaltjes uit fietspaden. Dit is het startmoment van de actie die de gemeente Rijswijk uitvoert om 55 paaltjes uit fietspaden te verwijderen. De paaltjes en andere obstakels veroorzaken namelijk regelmatig kleine ongevallen van (brom-)fietsers in het verkeer.

Veel van de paaltjes zijn destijds geplaatst om te voorkomen dat auto’s over fietspaden zouden rijden. Door de stijging van het aantal ongevallen met de paaltjes wordt er nu kritisch gekeken naar de noodzaak van de obstakels. Op 55 locaties zijn de paaltjes overbodig geworden en zullen deze verwijderd worden.