Beter voor Rijswijk wil informatie over moskee in Rijswijk

Op Twitter circuleren vandaag berichten dat er een moskee in Steenvoorde Zuid komt. Beter voor Rijswijk werd geconfronteerd met enkele boze bewoners die inmiddels hun ongenoegen kenbaar maken over het mogelijk vestigen van een moskee in Steenvoorde Zuid. Paul de Jonge teittert: Peuterschool wordt moskee in Rijswijk Steenvoorde-zuid. Omwonenden niet blij. Zijn niet geïnformeerd door de woningbouwvereniging. Het voormalige peuterschooltje blijkt door Stichting Amal te zijn aangekocht van woningbouwvereniging Rijswijk Wonen voor €200.000. “Onze fractie heeft in een eerder stadium vernomen dat de Stichting op de bestaande locatie aan de Karel Doormanstraat moet vertrekken.
Aan de voet van een viertal kolossale flats aan de Petronella Voutestraat lijkt een vergelijkbare vestiging die ook beschikt over een grote gebedsruimte niet direct een probleem. Dat wordt het natuurlijk wel als eventuele verbouwingen leiden tot het plaatsen van minaretten en roeptoeters en mogelijk ten koste gaat van de beschikbare parkeergelegenheid van de bewoners”, aldus Beter voor Rijswijk op har Facebook

Beter voor Rijswijk roept vanavond in de gemeenteraad het college op om de raad uitgebreid en pro actief te informeren en onmiddellijk met de omwonenden in gesprek te gaan. “De bewoners dienen vooraf te worden geïnformeerd en gelegenheid te geven om hun zienswijze kenbaar te maken voor of tegen de komst van deze gebedsruimte en de mogelijke gevolgen voor de omgeving”.