Schrikbarend resultaat bij 200 klanten Avalex

Avalex had het plan om met 100 gezinnen, honderd dagen, 100% afvalvrij te zijn.Uiteindelijk startten 1 april maar liefst 200 gezinnen, waaronder veel Rijswijkers zoals Erik van der Veer en Ronald van der Meij.

Wat bleek, de gezinnen waren super inventief, vonden het een uitdaging om geen restafval te hebben. Op zaterdag 9 juli is de testperiode voorbij. De deelnemers spreken lachend over schrikbarende resultaten. Meer hergebruik van ons afval Dat is het streven van Avalex. Eén van de manieren om dat doel te bereiken is ervoor zorgen dat consumenten, gezinnen en huishoudens minder afval produceren. Daarom startte zij dit spannende experiment. Lukt het 100 huishoudens, om 100 dagen, 100% afvalvrij te leven?

Avalex: “Na een periode van stellig inkopen, vlijtig scheiden en kritisch wegen loopt het project op 9 juli alweer ten einde. Het project was een groot succes! Door samen zorgvuldig afval te scheiden bereikten de deelnemers een gemiddeld restafvalgewicht van 1,5 kg. De deelnemers waren erg betrokken en lieten weten dat ze veel geleerd hebben over het gemak van afval scheiden en dat ze er zeker mee door willen gaan.