Aktueel: Wethouder Lugthart geeft computer aan Rijswijkse minima kinderen

Vandaag de dag heb je voor je huiswerk een computer nodig. Als je ouders dat niet kunnen betalen heb je een probleem. ‘Iedereen moet mee kunnen doen in Rijswijk’, vindt wethouder Sociale Zaken Björn Lugthart.
Vanaf 15 augustus kunnen kinderen van ouders met een laag inkomen met een leeftijd van 10 tot en met 13 jaar een computer krijgen van de gemeente. Wethouder Björn Lugthart vertelde dit zaterdag bij de kick-off van de schoolspullenpas. “Om goed te kunnen meekomen op school is het voor kinderen belangrijk dat zij een computer hebben. Met een computer kunnen zij informatie opzoeken en uitwisselen met klasgenoten, spreekbeurten voorbereiden en werkstukken of presentaties maken”, aldus de wethouder.

De gemeente wil dat alle kinderen in Rijswijk kunnen meedoen. Daatom gaan ze aan kinderen in de leeftijd van 10 tot en met 13 jaar van ouders met een laag inkomen, eenmalig een computer, laptop, tablet of computertoebehoren zoals een printer, ter waarde van € 400 geven.

Vanaf 15 augustus, dus voor het nieuwe schooljaar begint, staat er op www.rijswijk.nl in de rubriek ‘werk en inkomen/extra’s bij laag inkomen’ een formulier. Dit formulier kan met een pro forma nota van de winkel worden gestuurd naar de afdeling Sociale Zaken van de gemeente Rijswijk. Het formulier kan ook vanaf 15 augustus worden opgevraagd bij de gemeente op telefoonnummer 14070.