Weer of geen weer, de wijkagent is in de wijk

Wijkagenten zitten zo min mogelijk op het bureau. Ze horen in de wijk, daar hebben ze de contacten en zien ze wat er gebeurt. Zo zien ze zien knelpunten voordat het poblemen worden.
Vandaag liepen Natascha Rietveld(l) en Sabine Bentvelzen(r) in de wijk. “In de regen. Weer of geen weer..toch in de wijk”. “Wij waren al wijkagenten in Rijswijk, maar vanaf 1 mei 2015 werken wij samen in de Muziekbuurt, Steenvoorde Zuid en Hoekpolder”, zeggen ze. “De wijkbewoners zijnonze ogen en oren in de wijk. Zij zien onregelmatigheden in hun straat of wijk als eerste. Als ze iets zien dat anders is dan normaal dan horen we dat graag. Als u verdachte personen of auto’s in de wijk ziet, dan mag u gewoon 112 bellen. Dan komen onze collega’s zo snel mogelijk een kijkje nemen!

Samen met de bewoners willen zij de wijk veilig te houden en waar mogelijk veiliger te maken. Alle informatie is welkom! Wij houden ons in de wijken bezig met sociale problemen, jeugd en veiligheid en we onderhouden contacten met de gemeente, woningcorporaties en maatschappelijke organisaties”.
U kunt hen een email sturen als u contact met wilt of iets wilt melden. Voor de mensen die gebruik maken van Twitter, zij twitteren ook! Als @WagMuziekbuurt zijn zij te vinden op Twitter.

Hun emailadressen zijn: sabine.bentvelzen@politie.nl en natascha.rietveld@politie.nl