Kids krijgen Schoolspullenpas van wethouder Björn Lugthart

De eerste Schoolspullenpassen worden zaterdag 2 juli om 11.00 uur door wethouder Björn Lugthart van Sociale Zaken uitgereikt aan Rijswijkse schoolkinderen. Hiermee kunnen 600 Rijswijkse kinderen voor het tweede achtereenvolgende jaar schoolspullen kopen voor het nieuwe schooljaar.
Afhankelijk van de leeftijd van het kind en het onderwijs dat hij of zij volgt, staat er € 50,- tot € 250,- euro op de pas. De passen worden uitgereikt in winkelcentrum In de Bogaard ter hoogte van Hema en Bruna, waar de kinderen hun schoolspullen gelijk kunnen halen. Naast Hema en Bruna en een aantal winkels in Den Haag, doet in Rijswijk ook Perry Sport mee met de Schoolspullenpas.

De Schoolspullenpas is voor kinderen van 4 tot 18 jaar uit gezinnen met een inkomen tot en met 130% van de bijstandsnorm.. Gezinnen waarvan de kinderen een Ooievaarspas bezitten, hebben het aanvraagformulier automatisch thuis gestuurd gekregen. Met dat formulier kunnen zij de pas aanvragen.

Voor de Schoolspullenpas komen meer dan 600 Rijswijkse kinderen in aanmerking. Zo’n 350 daarvan hebben het formulier al terug gestuurd en de pas dus aangevraagd. De pas aanvragen kan nog tot 1 september 2016 bij Stichting Leergeld Den Haag. Ouders van Rijswijkse kinderen die geen aanvraagformulier hebben ontvangen en wel aan de voorwaarden voldoen, kunnen per e-mail of telefonisch contact opnemen met de afdeling Schoolspullenpas via schoolspullenpas@leergelddenhaag.nl of telefonisch op 070 – 779 6135 of 070 – 779 6136 (alleen bereikbaar op maandag tot en met donderdag tussen 9.00 en 12.30 uur).
Wie nog geen Ooievaarspas heeft, maar wel in aanmerking denkt te komen voor de Schoolspullenpas, kan deOoievaarspas hier alsnog aanvragen.