Nieuwe ME-bussen zijn wit gekleurd en kleiner

De mobiele eenheid (ME) vervangt de huidige donkerblauwe bussen door een kleinere en witte variant van de Mercedes-Benz Sprinter. Er is voor een witte kleur gekozen omdat deze minder agressiviteit moet oproepen dan de huidige donkere ME-bussen. Daarnaast wil de politie meer uniformiteit uitstralen, aldus een woordvoerder. Woensdag is een overeenkomst getekend over de levering van de nieuwe bussen die vanaf dit najaar in gebruik worden genomen. De busjes kunnen door hun standaardkleur bovendien voor andere doelen worden ingezet. Ook zijn de bussen kleiner dan de huidige variant. Er passen nu acht ME’ers in de wagen in plaats van elf.
Een andere aanpassing is gemaakt bij de deuropening. Voorheen zat deze aan de achterzijde van de bus. Het nieuwe voertuig heeft een brede deur aan beide zijkanten gekregen waardoor de ME snel kan uitstappen en direct kan schuilen achter de deur.
Eind dit jaar moeten de bussen in gebruik genomen worden, waarna in de zomer van 2017 elke eenheid over in ieder geval drie groepsvoertuigen en een commandowagen moet beschikken.