Schetstekeningen van Fred Florusse en Karel de Rooij

In juli en augustus is bij de Kunstuitleen in de bibliotheek in Rijswijk een heel bijzondere zomerexpositie te zien: de schetstekeningen van het evenement ‘UITGETEKEND… Fred Florusse en Karel de Rooij’. Deze tentoonstellng is in het kader van 50 jaar Podiumkunst in Rijswijk. De Rijswijkse Schouwburg organiseerde op zaterdagmiddag 21 mei in samenwerking met Arti-Shock Rijswijk een bijzonder evenement onder de titel: UITGETEKEND… Fred Florusse en Karel de Rooij. Florusse is bekend als oprichter van de cabaretgroep Don Quishocking en De Rooij is nog steeds de helft van het duo Mini & Maxi.
Van 13.30 tot 15.00 gingen 20 professionele en amateurkunstenaars, afkomstig van Arti-Shock, Amateurspalet en van schildersgroep Te Werve, aan de slag gaan met het maken van schets-tekeningen van deze twee gerenommeerde theatermakers. Dit alles in het kader van ‘50 jaar Podiumkunst in Rijswijk’.
De een werkte met verf, de ander met houtskool en natuurlijk werd er veel met potlood gewerkt. Er werden prachtige portretten gemaakt. Alle schetsen zijn in juli en augustus te zien bij de Kunstuitleen in de bibliotheek in Rijswijk. De kunstenaars van Arti-Shock maakten daarnaast nog kleine kunstwerkjes met het thema Variété. Ook die zijn in de bibliotheek te bezichtigen.

BUZIAU Fred Florusse en Karel de Rooij stonden model, vanwege hun rol als regisseur bij de musical-revue BUZIAU. Deze theaterproductie wordt gemaakt vanwege het jubileum ’50 jaar Podiumkunst in Rijswijk’. Er werken 125 mensen mee aan deze revue, waarvan velen afkomstig zijn van Rijswijkse culturele verenigingen. Deze voorstelling BUZIAU staat exclusief in de Rijswijkse Schouwburg van 18 tot en met 23 oktober 2016. Kaartverkoop via www.rijswijkseschouwburg.nl.

De expositie is gratis toegankelijk en is van 6 juli tot en met 31 augustus te zien tijdens de openingsuren van de bibliotheek.