Spelletjes in de zomervakantie bij de bibliotheek

Ben je tussen de 6 – 12 jaar en heb je zin in wat leuks in de zomervakantie, ga dan een spelletje doen in de bibliotheek. Je kunt de hele zomervakantie, van zaterdag 9 juli tot en met 20 augustus, bij de bibliotheek terecht.
Je kunt gewoon binnenlopen en zelf aan de slag gaan. Of kom langs op de speciale spelletjesochtenden. Meedoen is gratis. Speel een reuzenbordspel met vragen en opdrachten. Kom met je vrienden, vader, moeder, opa of oma naar de bibliotheek en ga aan de slag. Wie het meeste weet en het slimste speelt, verzamelt de meeste schijven op de pion. Zo word jij misschien wel de bibliotheekkampioen.

Speurtocht
Doe een speurtocht in de bibliotheek. Neem je smartphone of tablet mee naar de bibliotheek en zoek en scan de QR-codes. QR-codes zijn de speciale streepjescodes in een vierkantje. Welke ontdekkingen doe je?

Boekenbabbel
Laat de bibliotheek weten wat jouw lievelingsboek is. Vertel het in een BoekenBabbel. Maak een filmpje van een minuut en leg uit waarom we dit boek echt moeten lezen. Plaats je filmpje op de website www.boekenbabbels.nl en misschien win jij wel een mooie prijs. Je kunt dit de hele zomer doen in de bibliotheek.

Instagram
Waar lees jij deze zomer jouw bibliotheekboek? Maak er een foto van. Zet deze op Instagram met de tag #BADVzomer. Voor de mooiste, fijnste of gekste foto hebben we een mooie prijs.

Spelletjes-stuif-inn
Een boek is om te lezen toch?! Sommige boeken zijn zo leuk dat ze worden stukgelezen. Gelukkig zijn er nog genoeg dingen te bedenken die je met zulke boeken kunt doen. We maken in de bibliotheek een circuit van 10 bekende spelletjes. Kom naar één van de speciale spelletjesochtenden op de dinsdagochtend 12 juli en 16 augustus van 11.00 – 13.00 uur.