Het Kristal wint Rijswijkse KunstQuizz 2016

De jaarlijkse KunstQuizz 2016, woensdag gespeeld in de Rijswijkse Schouwburg. werd een spannende strijd tussen de groepen 7 van de basisscholen De Melodie, het Zonnelicht en het Kristal.
Kunst en cultuur wethouder Marloes Borsboom opende de finale en deed ook twee vragen mee. Organisator Winfried Smit had goed zijn best gedaan. In de laatste ronde kwam het Kristal op voorsprong en won met 97 punten. De strijd ging over drie ronden waarbij het team van elke school, drie vaste en drie schaduwleden, er 120% voor ging. Een ren je rot over drie vakken, met de hand op de knop, of op de grond puzzels in elkaar zetten. Het werd een ochtend vol spanning.

De KunstQuizz is het slotevenement voor leerlingen van de groepen 7 van Rijswijkse basisscholen. Zij hebben zich, door beeldende kunstlessen zich voorbereid op deze jaarlijks terugkerende finale en gingen nu de strijd aan voor de titel: “Ik won de KunstQuizz 2016!” Het evenement De KunstQuizz is een coproductie van respectievelijk wordt ondersteund door de Bibliotheek aan de Vliet, Museum Rijswijk, TOP in School, Arti-ShocK, Trias, Vereniging voor beeldende kunst Amateurspalet, de Rijswijkse Schouwburg en Knijnenburg Producties.