Hans Paping: Meer uitstraling voor oude centrum

‘Het centrum van het centrum ‘, zo noemt Rijswijker Hans Paping het pleintje voor de Oude Kerk. “Een stukje Rijswijk dat meer kwalitatieve uitstraling verdient. dan de Amsterdammers met veiligheidsketting om de glasplaat boven de waterpomp en de grof houten bank om de boom, die niet misstaat op een speelplaats van een school. Hij sprak dinsdagavond de raadsleden toe. “Een bank, paaltjes en een ketting moeten er komen die passen bij de omgeving”. “De glasplaat bleek te glad bij nat weer en er kwamen er Amsterdammertjes met een veiligheidsketting. Functioneel, maar niet echt fraai. Sterker nog een gênante vertoning in en omgeving waar smeedijzeren accenten zijn gebruikt. Denk maar aan de waterpomp, de lantaarns, de zitbankjes, het smeedijzeren hekwerk om de kerk en het hek van het Tollenshuis”, vertelde Hans Paping de raadsleden.
Hij wil graag stenen sierpaaltjes met een sierschakelketting zodat het geheel meer in overeenstemming komt met het overige straatmeubilair.

Paping: “Daarnaast de boombank. Hij voldoet aan de eisen die je aan een bank mag stellen: gebruikersvriendelijk met een grote sociale functionaliteit. Echter met een uitstraling van een goedkoop Ikeabankje dat in de uitverkoop ligt. “Jammer, Rijswijk verdient beter. Hier zou een klassieke stadsbank rond de boom niet misstaan, eventueel opgesierd met smeedijzeren accenten”.

Hij vraagt de gemeenteraad en het college om deze vraag serieus te nemen en budget vrij te maken om tot realisatie over te gaan. We volgen de verdere behandeling in de raad.