Schrift, lood en emoties zijn de beeldtaal van Walter Rast.

Walter Rast is de nieuwe exposant in de Galerie van de Rijswijkse kunstenaarsstichting Arti-Shock. Hij is een schilder, maar ‘compositeur’ zou een even goede omschrijving kunnen zijn.De galerie is open: woensdag t/m vrijdag 13-17.00 zaterdag 11-16.00 zondag 14-17.00 www.galerie-arti-shock.nl. In de schilderijen van Rast is het materiaal altijd heel prominent aanwezig. De verf heeft een stevige laag en daar kan hij in krassen en schrijven. Maar daarnaast gebruikt hij vormen in lood en andere metalen en bovendien worden daar vaak ook oude of verouderde afbeeldingen aan toegevoegd. Wat er uiteindelijk ontstaat is een landschap in aardse kleuren, van natuurlijke materialen waarin de menselijke figuur eveneens in zijn aardse, natuurlijke staat, zijn naaktheid , voorkomt. Rast probeert dan aan dat beeld betekenis te geven door er een rationele laag aan toe te voegen; hij gaat schrijven in zijn schilderijen. Maar in plaats van daarmee de afbeelding duidelijk te maken, maakt hij het afgebeelde alleen nog maar mysterieuzer. Alsof je naar een droom kijkt , die je probeert te begrijpen door er tekst aan toe te voegen. Maar de tekst is even onbegrijpelijk als de droom.
De expositie is kortom een bezoekje aan de galerie meer dan waard. De toegang is gratis, kopen is niet verplicht, maar mocht u de aanschaf van een kunstwerk overwegen dan geldt ook bij deze tentoonstelling de gemeentelijke aankoopsubsidie voor Rijswijkers van twintig procent. Naast dromen moeten we natuurlijk ook gewoon praktisch blijven.

In bedrijfsgebouw De Compagnie, aan de Geestbrugkade 32 is ook een nieuwe tentoonstelling. Er is daar een overzicht van landschappsschilderijen van vijf andere kunstenaars van de Arti-Shock-groep. Deze expositie kan men tijdens kantooruren bezoeken; even aanbellen en u wordt vriendelijk welkom geheten.