GroenLinks Rijswijk klaar voor Nacht van de Vluchteling

In de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 juni wandelt een team GroenLinks Rijswijk mee met de Nacht van de Vluchteling; een 40 km lange loop van Rotterdam via Rijswijk naar Den Haag om geld in te zamelen voor noodhulp aan 60 miljoen vluchtelingen wereldwijd. Om goed voorbereid te zijn op deze wandeltocht, is het team al in februari begonnen met trainen. De laatste training was op zondag 5 juni met een verkenning van ongeveer 34 km van de route van Rotterdam naar Rijswijk. Deze trainingen verliepen goed en de sponsorteller staat inmiddels al op ruim 2.100 euro, dus team GroenLinks Rijswijk is gemotiveerd en klaar voor de 40 km lange nachtelijke loop.
De route van de Nacht van de Vluchteling voert onder meer door Rijswijk. In de vroege ochtend van zondag 19 juni komen we aan bij het rustpunt van Scouting Gordongroep; niet ver van waar er na de zomer een tijdelijke opvang voor asielzoekers komt. Bescherming is noodzakelijk voor mensen die dat niet in eigen land kunnen vinden; mensen die huis en haard hebben moeten achterlaten uit angst voor geweld. GroenLinks ziet het als een plicht om vanuit Rijswijk aan die bescherming en opvang bij te dragen.

“Hulp is ontzettend hard nodig; zeker in deze tijd. Daarom doe ik mee met de Nacht van de Vluchteling”, vertelt GroenLinks raadslid Marieke Alberts. Nog nooit waren zoveel mensen op de vlucht voor oorlog en geweld. Stichting Vluchteling, organisator van de Nacht van de Vluchteling, zorgt in crisisgebieden voor noodhulp als onderdak, medische hulp, schoon drinkwater en onderwijs. Help ons helpen en sponsor team GroenLinks Rijswijk via nachtvandevluchteling.nl/groenlinksrijswijk.