Vrouw probeert hond te verdrinken in Rijswijkse Cromvlietvijver

Een vrouw heeft donderdag 9 juni geprobeerd haar hond te verdinken In een vijver in het Rijswijkse Cromvlietpark Russel te verdrinken. Dat schrijft de politie op Facebook.Volgens een melder duwde de vrouw haar Jack Russell onder water geduwd en daarna aan zijn halsband omhoog getrokken. Vervolgens gooide ze haar viervoeter weer in het water. De melder die dit zag pakte de hond van de vrouw af en nam hem mee naar haar huis. Toen de agenten daar aankwamen, rede de Jack Russel met de naam Joep enthousiast op de agenten af. Het hondje kwispelde volgens de agenten vriendelijk maar trilde nog wel, mogelijk van de schrik. Joep werd meegenomen naar politiebureau en is daarna naar een dierenarts gebracht en onderzocht. Het hondje bleek geen letsel te hebben overgehouden aan het incident.

Later op de avond werd een vrouw gecontroleerd die zwaar onder invloed van alcohol was. Tijdens deze controle beledigde de vrouw één van de agenten. Hiervoor werd zij aangehouden. Onderweg naar het politiebureau verklaarde de vrouw dat ze had geprobeerd haar hond te verdrinken in een vijver.

Nadat de vrouw verhoord was, werd de zaak voorgelegd aan het Openbaar Ministerie. Het Openbaar Ministerie neemt op een later tijdstip een beslissing over deze zaak.
(Bron: Omroep West)