Rijswijkse BOA’s krijgen misschien wapenstok of pepperspray

Burgemeester Michel Bezuijen van Rijswijk bekijkt of handhavers extra middelen moeten krijgen om zichzelf te beschermen. Dat doet hij naar aanleiding van een mishandeling van twee handhavers dinsdagavond. Ze werden geschopt en geslagen door groep jongeren die ze probeerden aan te houden. In sommige gemeentes hebben handhavers handboeien, pepperspray of een wapenstok. ‘Onze handhavers hebben niets’, aldus Bezuijen. ‘Als je dit nu meemaakt, is het goed om er over na te denken. Misschien moeten we ze extra middelen geven, want ze moeten zichzelf wel kunnen beschermen’, liet de burgervader weten op Radio West.
Dinsdagavond waren de handhavers op zoek naar de eigenaar van een loslopende hond toen zij op de Karel Doormanlaan in Rijswijk door een jongen werden beledigd. Toen de handhavers de 17-jarige jongen wilden aanhouden, sloeg de vlam in de pan. Meerdere jongeren trapten en sloegen de handhavers om te voorkomen dat de jongen werd aangehouden.

Er zijn zeven jongeren aangehouden, die allemaal nog vast zitten. Vrijdag worden er zes voorgeleid bij de rechter-commissaris. Die beslist dan of ze nog langer vast blijven zitten. Of de zevende ook wordt voorgeleid is nog niet duidelijk.

Eén handhaver liep dermate letsel op dat hij ter controle naar een ziekenhuis is gebracht. Hij is ondertussen weer thuis. Volgens Bezuijen zijn zijn twee ambtenaren heel erg geschrokken van het incident.
(bron Omroep West)

http://www.omroepwest.nl/nieuws/3171423/Rijswijkse-BOA-s-krijgen-misschien-wapenstok-of-pepperspray?utm_source=www.hetnieuws.in&utm_medium=embed&utm_content=