Strijd om Bogaard Bokaal hoort op Bogaardplein

De strijd om de Bogaard Bokaal bij de Rijswijkse petanque club ABA was zaterdag 4 juni een giga succes. Volgend jaar komt er een vervolg maar dan misschien op de plaats waar het hoort: het Bogaardplein. Een prachtige locatie voor toernooien ! Half negen op de zaterdagochtend 4 juni wapperden de vlaggen van petanque club ABA, de bond en de gemeente Rijswijk in top. Kon iedereen vanaf de parkeerplaats de Schilp via het laantje makkelijk de weg naar het complex van ABA vinden door de in de kleuren van ABA opgehangen ballonnen. En ook nog eens mooi weer dus het toernooi kon beginnen.
Goede wedstrijden, hevige strijd, mooie partijen, verrassende uitslagen, alle elementen van het spel kwamen aan bod. De uiteindelijke winnaars Sjaak Spruit en Kees Koogje mochten de Bogaard Bokaal wisselbeker mee naar huis nemen om deze volgend jaar weer te verdedigen.

Al met al kan RPC ABA terugkijken op een bijzonder geslaagd toernooi. Volgend jaar gaan ze kijken of ze dit toernooi op de plaats kunnen houden waar het thuis hoort. Namelijk op het Bogaardplein.

Naast de vele recreanten is ABA ook de thuishaven van een aantal spelers uit de Nederlandse top. Met twee spelers bij de beloften en twee spelers bij de jeugdselectie is RPC ABA bij de Nationale Selecties goed vertegenwoordigd.

foto van de Winnaars Sjaak Spruit en Kees Koogje