Ondernemers en maatschappelijke organisaties werken samen in Rijswijk

Op vrijdag 9 september is de 3e Beursvloer in Rijswijk. In een informele sfeer maken bedrijven samenwerkingsafspraken met vrijwilligers- en maatschappelijke organisaties uit Rijswijk. Het gaat om uitwisseling van kennis, helpende handen, faciliteiten, materialen, creativiteit en contacten. Dit alles met gesloten beurs. Om het maximum te halen uit zon contact is er woensdag 29 juni een workshop om 19.15 uur in Stervoorde. De 1e en 2e Beursvloer Rijswijk leverden al vele contacten op, waarmee nieuwe samenwerkingen zijn ontstaan. Dit Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO) is interessant voor bedrijven omdat het positieve PR en toegang tot een nieuw netwerk oplevert.
Maatschappelijke organisaties kunnen met hulp van een bedrijf hun activiteiten beter uitvoeren. Voorbeelden van geslaagde matches zijn: 1. Symfonie orkest Serenata gebruikt de theaterzaal van een verzorgingshuis om te oefenen en de bewoners krijgen gratis toegang tot de klassieke concerten. 2. Sportcity geeft een zumba demonstratie tijdens een bewonersfeest van Steenvoorde Noord, de bewonersorganisatie maakt reclame voor Sportcity. Het is echter niet altijd even gemakkelijk elkaar te vinden. Daarom is er de Beursvloer Rijswijk. De match moet voor beide partijen een win-winsituatie opleveren.

Voorafgaand aan de Beursvloer kunnen maatschappelijke organisaties gratis deelnemen aan de workshop ‘Haal het maximale uit de Beursvloer’, waarin zij leren welke concrete hulpvragen ze kunnen stellen, wat zij bedrijven te bieden hebben en hoe zij hun organisatie kort en krachtig op de Beursvloer kunnen presenteren. Deze workshops vinden plaats op woensdag 29 juni en maandag 29 augustus van 19.15 uur tot 21.30 uur in Wijkcentrum Stervoorde.

De organisatie van de Beursvloer Rijswijk is in handen van Welzijn Rijswijk, in samenwerking met de BBR, gemeente Rijswijk, Fonds 1818, RABObank, Knijnenburg Producties, Kiwa en Grip Multimedia.

De Beursvloer vindt plaats in de Rijswijkse Schouwburg op vrijdag 9 september van 16.30 uur tot 19.30 uur, met aansluitend een buffet. Deelname aan de Beursvloer is gratis, 2 personen per organisatie/bedrijf kunnen handelen. Meer informatie en aanmelden voor de Beursvloer én de workshop kan via www.beursvloerrijswijk.nl