Aris Verwoerd is Koninklijk onderscheiden

Aris Verwoerd, vele jaren bode van de gemeente Rijswijk, die als steun en toeverlaat van de burgemeester, de wethouders en de raadsleden altijd op tijd een glaasje water bracht of voor kopieën zorgde en die alles in de gaten hield. Aris is op donderdag 2 juni Koninklijk onderscheiden en benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester, Michel Bezuijen, reikte de onderscheiding uit. Aris Verwoerd (65) trad op 1 september 1979 in dienst van de gemeente Rijswijk. Hij werd aangesteld als schilder. Deze functie heeft hij tot 1 mei 1990 vervuld, daarna maakte hij de overstap naar de afdeling interne zaken en werd aangesteld als bode. Deze functie heeft de heer Verwoerd tot aan zijn afscheid op 2 juni 2016 vervuld.Naast zijn werk bij de gemeente Rijswijk heeft de heer Verwoerd een aantal nevenfuncties vervuld. Zo was hij voorzitter van de Bodekring West-Nederland en daarna voorzitter van de Bodekring Zuid-Holland. Dit over een periode van 15 jaar. Eén van de hoogtepunten uit deze periode was Nationale Bodedag. Op 17 mei 2003 kwamen 400 bodes uit het hele land naar Rijswijk. De heer Verwoerd heeft het initiatief genomen om deze dag in Rijswijk te organiseren.

Daarnaast was de heer Verwoerd van 1999 tot 2008 lid van de Ondernemingsraad. Binnen de Ondernemingsraad hield hij niet alleen de wettelijke regels in de gaten, maar juist ook de mens erachter.

In de periode 1996 – 2002 was de heer Verwoerd een zeer betrokken lid van het Anti-Annexatiecomité Ypenburg. Als spil en motivator zorgde hij voor een goede samenwerking met alle deelnemers uit de vijf betrokken gemeenten. De heer Verwoerd heeft hier, naast zijn werk op het stadhuis, veel vrije tijd in gestoken.
Verder was de heer Verwoerd actief in de Muziekbuurt, de wijk waar hij woont. Zo was de heer Verwoerd geruime tijd bestuurslid van de Bewonersorganisatie Muziekbuurt, één van de werkgroepen van de Vereniging Buurtraad Steenvoorde. De leden van de werkgroep komen o.a. op voor de leefbaarheid in hun wijk. In zijn bestuursperiode is een Cruyffcourt – voetbalveld voor sport en spel – gerealiseerd.