Rijswijkse hakkenfetisjist duikt weer onder dashboard

De beruchte hakkenfetisjist uit Rijswijk, die vorig jaar door de Telegraaf werd ontmaskerd, moet weer op het matje komen bij de wijkagent. De nepmonteur hield zich enige tijd koest, maar heeft zijn merkwaardige hobby, die volgens de politie niet strafbaar is, in Alphen aan den Rijn weer opgepakt. De man, die zich voortbeweegt op een scooter, loert al tientallen jaren op vrouwelijke automobilisten met naaldhakken. Nadat hij de dames met een smoes heeft wijsgemaakt dat hun pedalen afgesteld moeten worden en dat dit alleen kan als ze die met hun hakjes intrappen, duikt hij onder het dashboard. In 2013 maakte een van zijn slachtoffers, een 39-jarige Zoetermeerse, in Leiderdorp stiekem een foto van hem.
Deze week probeerde een man met exact hetzelfde uiterlijk twee Alphense dames zover te krijgen. Hij vertelde dat ze een kat hadden aangereden en dat er bij het achterwiel vlammen te zien waren. Een van hen kreeg hij zover dat ze thuis hoge hakken ging halen. Toen haar vriend tussenbeide kwam, droop de man af.

Voormalig slachtoffer van de hakkenfetisjist, de 65-jarige Katja uit Amstelveen vindt het verbijsterend dat hij nog steeds z’n gang kan gaan. „Twintig jaar geleden ging hij met hetzelfde verhaal ineens naast mij in de auto zitten. Hij pakte een schroevendraaier en begon zogenaamd te sleutelen. Daarna moest ik hem bij het Centraal Station afzetten”, vertelt ze.

De politie zegt de verhalen te kennen, maar niks te kunnen doen. ,,Zolang hij niets strafbaars doet, houdt het op.”
(Bron De Telegraaf)