Politie zoekt dieven telefoon Mediamarkt Rijswijk

Twee mannen worden gezocht voor de diefstal van een dure smartphone bij de Mediamarkt in Rijswijk. De mannen zijn op maandag 21 maart drie kwartier mee bezig geweest om uiteindelijk de telefoon te stelen. Ze hebben geen moment laten blijken dat ze bij elkaar hoorden en de recherche vermoedt dat de mannen met elkaar in contact stonden via hun telefoon. Op het moment dat ze afzonderlijk van elkaar binnenkomen is te zien dat ze allebei een wit snoer met een oordopje in hun oor hebben. Eerst komt de man in de zwarte jas binnen, gevolgd door een kale man in een bruine leren jas. Het is dan rond 12.15 uur en ze hangen eerst wat rond in de winkel en pakken beiden voor de vorm een doosje met opladers.
En dan is de kale man in de buurt van de smartphones. Die zitten in een beveiligingsbox die bij de kassa verwijderd wordt. De box gaat mee, het pad met de stofzuigers in. Wanneer de man het pad uit komt lopen, is de doos weg. Die moet dus ergens in dat pad zijn achtergebleven. Daarna gaat andere man het pad in, terwijl zijn handlanger een medewerker aan de praat houdt. De man in de zwarte jas lukt het kennelijk om de box open te maken en de telefoon daar uit te halen, want later vindt een medewerker de lege beveiligingsdoos terug.

Na de diefstal, het is inmiddels drie kwartier later, gaan ze ook weer afzonderlijk van elkaar de winkel uit, zonder iets af te rekenen. Door hun onopvallende manier van samenwerken zijn ze niet opgevallen bij het personeel, maar bleek later uit de camerabeelden hoe ze te werk gingen.

Kent of herkent u de mannen op de beelden? Neem dan contact op met de recherche aan Bureau Rijswijk via nummer 0900-8844. Liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000. U kunt ook het tipformulier onderaan dit bericht invullen, zodat de recherche contact met u op kan nemen. Anoniem invullen is ook mogelijk.