Deelnemers aan ReTour Rijswijk fietsen tegen ALS spierziekte

Vrijdag 20 mei om 06.00 uur ging de zesde editie van de ReTour Rijswijk van start op het Bogaardplein 15. Een jaarlijkse fietstocht waarbij medewerkers van de gemeente Rijswijk ZH in één dag langs de drie ‘Rijswijken’ van Nederland fietsen. Een echt ReTour-tje Rijswijk dus. Ook burgemeester Michel Bezuijen en raadsleden Lammert van Dijk en Marieke Alberts reden mee. Om 18.00 uur en 225 kilometer verder kwamen ze aan bij Sportpark Vredenburch. De fietstocht is gekoppeld aan het goede doel Team Marieke. Dit team doet op 3 juni mee aan de Tour du ALS en beklimmen die dag één, twee of drie keer de Mont Ventoux. Zo halen zij geld op voor de zenuw-spierziekte ALS. Dit is een ziekte waarbij steeds meer spieren uitvallen. De ziekte leidt gemiddeld binnen 3 jaar tot het overlijden van de patiënt. Er is nog geen medicijn tegen ALS. Daarom is het van groot belang dat er meer onderzoek wordt gedaan. En daar is heel veel geld voor nodig.
De deelnemers dragen zelf minimaal €10,- bij voor Team Marieke. Wilt u de fietsers ook sponsoren? Dat kan! Stort een door u gewenst bedrag op rekening NL39INGB0000768431 t.n.v. Federatie Gemeentelijke Personeelsverenigingen o.v.v. ReTour Rijswijk. Het volledige bedrag gaat naar Team Marieke / Tour du ALS.
Marieke, van Team Marieke, reed vanaf de Brienenoordbrug in Rotterdam op een tandem mee.

Vanaf RWV de Spartaan in Rijswijk krijgt het team begeleiding van politie en een aantal jeugdrijders van de Spartaan. Bij de finish heet een heus ontvangstcomité, bestaande uit familie, vrienden, Stichting Tour du ALS, wethouders en raadsleden van Rijswijk en collega’s, hen welkom.