Ambtenaren fietsen 225 km tegen spierziekte ALS

Vrijdag 20 mei gaat om 06.00 uur de zesde editie van de ReTour Rijswijk van start op het Bogaardplein 15. Een jaarlijkse fietstocht waarbij medewerkers van de gemeente Rijswijk in één dag langs de drie ‘Rijswijken’ van Nederland fietsen. Een echt ReTour-tje Rijswijk dus. Ook burgemeester Michel Bezuijen (ZH) en raadsleden Lammert van Dijk en Marieke Alberts fietsen mee. Rond 18.00 uur komen de fietsers aan bij Sportpark Vredenburch. Het initiatief kwam zes jaar geleden van medewerkers van de gemeente Rijswijk ZH. Dit jaar is dus de zesde editie. Naast dat de medewerkers het leuk vinden om deze fietstocht te maken, geven zij hiermee het goede voorbeeld door gezond en sportief bezig te zijn. Met deze tocht verbinden de fietsers de drie Rijswijk gemeenten met elkaar. Ook medewerkers van Rijswijk GLD en NB fietsen mee. In totaal zijn er ongeveer 60 fietsers.
Het programma en de route zijn met een enkele wijziging hetzelfde als de voorgaande keren. De tocht is circa 225 km en gaat van Rijswijk ZH naar Rijswijk GLD naar Rijswijk NB en weer terug naar Rijswijk ZH. In iedere gemeente is een tussenstop met een hapje en drankje.

De fietstocht is gekoppeld aan het goede doel Team Marieke. Dit team doet op 3 juni mee aan de Tour du ALS en beklimmen die dag één, twee of drie keer de Mont Ventoux. Zo halen zij geld op voor de zenuw-spierziekte ALS. Dit is een ziekte waarbij steeds meer spieren uitvallen. De ziekte leidt gemiddeld binnen 3 jaar tot het overlijden van de patiënt. Er is nog geen medicijn tegen ALS. Daarom is het van groot belang dat er meer onderzoek wordt gedaan. En daar is heel veel geld voor nodig.

De deelnemers dragen zelf minimaal €10,- bij voor Team Marieke. Wilt u de fietsers ook sponsoren? Dat kan! Stort een door u gewenst bedrag op rekening NL39INGB0000768431 t.n.v. Federatie Gemeentelijke Personeelsverenigingen o.v.v. ReTour Rijswijk. Het volledige bedrag gaat naar Team Marieke / Tour du ALS.
Bijzondere finish in Rijswijk Zuid-Holland
Marieke, van Team Marieke, rijdt vanaf de Brienenoordbrug in Rotterdam op een tandem mee. Vanaf RWV de Spartaan in Rijswijk krijgt het team begeleiding van politie en een aantal jeugdrijders van de Spartaan. Bij de finish heet een heus ontvangstcomité, bestaande uit familie, vrienden, Stichting Tour du ALS, wethouders en raadsleden van Rijswijk en collega’s, hen welkom. Iedereen is welkom om het comité te versterken