Hennepteam ontmantelt tiende kwekerij in Rijswijk

Politieagenten van het hennepteam rolden op dinsdagmiddag 19 april in een woning aan de Generaal Spoorlaan een hennepkwekerij op. Onderzoek van het hennepteam leidde tot de vondst van een hennepkwekerij in de flatwoning. Om 16.00 uur ontdekten de agenten in de woning een ruimte waarin 619 hennepplanten groeiden. De planten zijn met alle apparatuur en toebehoren van de kwekerij in beslag genomen. Net zoals bij veel van de kwekerijen die het team recentelijk aantrof, was ook in deze kwekerij de stroomvoorziening illegaal aangelegd. In de woning trof de politie geen personen aan. Het hennepteam doet dan ook onderzoek naar de eigenaar van de kwekerij.
Het in februari opgerichte hennepteam bestaat uit agenten en rechercheurs van de politieteams Rijswijk, Delft en Westland die samen een district vormen. Het team pakt de overlastmeldingen over hennep op van inwoners in Rijswijk, Delft, Westland en Midden Delfland en controleert de adressen op de mogelijke aanwezigheid van een kwekerij.

Buiten de overlast, is het risico op brand ook in grote mate aanwezig bij een kwekerij waarbij de stroomvoorziening illegaal is aangelegd. Het hennepteam vraagt u dan ook uw vermoedens over een mogelijke hennepkwekerij bij u in de buurt aan hen door te geven. Dit kan via het algemene nummer 0900-8844, maar ook anoniem op 0800-7000.