Optredens 78 bands bijTrias Music Fest

Nog even een laatste keer repeteren, oppeppende woorden van de bandcoach, alvast even een kijkje nemen in de theaterzaal, in spanning afwachtende fans in de gang en na afloop lovende reacties op het gastendoek. Dat is het Trias Music Fest. Een hele afgelopen week speelden maar liefst 78 bandjes in de theaterzaal van Trias en kwamen er zo’n 1.500 mensen kijken. Rijswijk bruiste afgelopen week van muziek. Alle cursisten muziek spelen bij Trias 5 weken lang in een band tijdens de Muziek Projectweken en treden daarna op tijdens het Trias Music Fest. 500 Leerlingen worden ingedeeld in een band op hun niveau en krijgen een bandcoach. Voor sommige leerlingen is het inmiddels een bekend fenomeen, zij doen al voor het derde jaar mee. Voor andere leerlingen is het behoorlijk spannend, voor de eerste keer optreden voor een volle zaal.
Fizza Iqbal is 13 jaar en volgt sinds dit cursusjaar piano- en zanglessen bij Trias. Zij trad afgelopen week voor de eerste keer op in een band. “Ik vond het erg gaaf en gezellig. Ik heb geleerd om samen te werken in een team en samen muziek te maken. Ik had er heel veel zin in en was helemaal niet zenuwachtig. Ik moest ook invallen voor een andere zangeres, hierdoor kreeg ik de kans om twee liedjes extra te zingen. Dit vond ik heel erg leuk. Het leukste vond ik om samen met mijn band en de bandcoach te werken naar het optreden toe en dan tenslotte te genieten van de avond, samen met het publiek.”

In een band leren leerlingen samen spelen in een andere samenstelling dan in hun groepslessen. Ze repeteren speciaal gemaakte arrangementen en werken aan hun podiumpresentatie. Professionele technische ondersteuning en professionele presentatie maken Trias Music Fest tot een presentatieweek van hoog niveau.

Trias geeft groepslessen muziek in Rijswijk voor alle leeftijden. Meer informatie over Trias vind je op www.stichting-trias.nl