Muziekbuurt heeft weer supermarkt

Het winkelcentrum bij de Marimbahal heeft het de laatste tijd niet gemakkelijk, vooral toen de supermarkt weg ging, vonden de bewoners van de Muziekbuurt dat jammer. Maar sinds 12 dagen is er Supermarkt Salamat. De eigenaar, de van oorsprong Iraanse, Bahman heeft er alle vertrouwen in. Zijn assortiment is gevarieerd. Van verse olijven, maisbrood tot toiletpapier en allesreiniger. Bahman woont al jaren in Nederland. Hij werkte bij een bedrijf met machines en zijn vrouw runde een kapsalon in het winkelcentrum bij de Marimbahal. “In was vaak bij haar in de zaak, dus ik ken de wijk en de mensen. Toen vertrok mijn werkgever naar België en werden we allemaal ontslagen. In Iran studeerde hij wiskunde en ondanks veel moeite lukte het niet om aan het werk te komen.

“Niet werken is voor mij geen optie en toen er een mooie winkel leeg kwam bij de Marimbahal besloot ik de stoute schoenen aan te trekken en voor mijzelf te beginnen”, legt Bahman uit. Hij begreep dat hij niet moet concurreren met Albert Heijn en Hoogvliet. “Als je succes wil hebben moet je je onderscheiden. Producten verkopen die de grote jongens niet hebben. Ik weet dat in de Muziekbuurt veel Rijswijkers wonen met hun oorsprong in Marokko en Turkije. Ik verkoop vele soorten olijven, maar ook losse walnoten en rozijnen. Ook heb ik een keur aan kruiden. En wat te denken van Maisbrood. Als je dat een keer eet wil je niet anders meer.”

Maar hij verkoopt ook de doorsnee artikelen. “Kijk de bewoners van deze wijk gaan niet voor een wc-papiereen brood of fruit naar In de Bogaard. Dat halen ze hier.” Bahman gelooft erg in wijksupers. “Je moet je wel interesseren in je klanten. Met ze praten. Vragen ze een product dat je niet hebt, dan moet je dat de volgende keer wel op het schap hebben staan. Binnenkort verkoop ik ook kipfilet. Met de speciale kruiden erbij, smullen maar”.