Bekendste warenhuis verdient een mooie koper

De laatste V&D filialen sluiten zaterdag 23 april definitief de deuren. De inboedel uit het V&D distributiecentrum in Nieuwegein en de kantoorinventaris uit het V&D servicecentrum in Amsterdam worden online geveild. Bezichtigingen zijn op woensdag en donderdag 13 en 14 april. Dennis Otten van Troostwijk veilinghuis: “Het gaat om 250 kantoorplekken, moderne meubels, innovatieve IT-materialen, hef- en pallettrucks en stellingen. Naast deze items is het ook mogelijk om te bieden op foto’s en kunstwerken die door de jaren heen verzameld zijn door V&D medewerkers.”
Een bijzonder kunstobject is een glazen kast met pluchen aapjes. Na inworp van een kwartje dansen ze op muziek. Deze Bimboboxen stonden vroeger in de V&D filialen. “Een stukje nostalgie dat uiteraard een mooie plek moet krijgen.” Otten verwacht tijdens de Troostwijk veilingkijkdagen op 13 en 14 april ook oud-medewerkers: “Ze zijn van harte welkom. Ik kan me voorstellen dat dit bezoek waardevol kan zijn. Het zou toch mooi zijn als zij hiermee nog een aandenken hebben aan hun warenhuis.” Er is interesse getoond vanuit Nederland en het buitenland, niet alleen door bedrijven, maar ook door veel particuliere liefhebbers van Vroom & Dreesman.

De bezichtiging van het V&D distributiecentrum is op 13 april 2016. De online veiling is gestart op 4 april. De sluitingsdatumis 14 april. https://www.troostwijkauctions.com/uk/vd-nieuwegein/01-22476/?s=v%2526d
De bezichtiging van het V&D servicecentrum in Amsterdam is op 14 april 2016. De online veiling start op 5 april. De sluitingsdatumis 15 april.
https://www.troostwijkauctions.com/uk/vd-amsterdam/01-22477/?s=v%2526d