Opnieuw Kledingbank in Rijswijk

Rijswijk maakt zich op voor derde Pop-Up Kleding bank in 5 maanden tijd. Op zaterdag 9 april is er van 10.00 tot 14.00 uur in het Oude Raadhuis weer een Pop Up Kledingbank. Het aantal mensen dat in armoede leeft in Nederland blijft toenemen. Ook in Rijswijk is de groep mensen die rond moet komen van een minimum schrikbarend groot. Volgens de gemeentelijke Armoedemonitor leeft 9% van de Rijswijkers in armoede, dat zijn 2300 huishoudens. Om er zeker van te zijn dat de kleding écht naar mensen uit de doelgroep gaat, worden de uitnodigingen uitgedeeld aan mensen die gebruik maken van de Voedselbank en via maatschappelijk werkers en andere hulpverleners. Op dit moment zijn er al meer dan 400 uitnodigingen de deur uit.Een aantal vrijwilligers is met het project Pop- Up Kledingbank aan de slag gegaan met steun van onder andere Welzijn Rijswijk. Zij zamelen kleding in, sorteren deze en bieden die aan tijdens pop-up kledingbanken aan de lokale minima.
Inmiddels begint de kledingbank echt begrip te worden in Rijswijk en omliggende gemeenten. Ze krijgen steeds meer goede kleding gedoneerd en kunnen dankzij de grote hoeveelheid ook een goede selectie aanbieden. Wat echter wel opvalt is dat ze relatief veel meisjes- en vrouwenkleding krijgen, maar weinig tot zeer weinig jongens- en mannenkleding.
Ze doen een oproep aan alle jongens en mannen uit de regio: loop eens door je kast, er is vast wel 1 item dat je nooit (meer) draagt. Een ander is er mee geholpen. Doe het bijvoorbeeld in een tas samen met buren of collega’s en breng het langs bij Wijkcentrum Het Oude Raadhuis.
Donaties van kleding of goed speelgoed blijven van harte welkom op Het Oude Raadhuis, op werkdagen van 9.00-17.00. Voor informatie over het project of aanmelden als vrijwilliger kunt u contact opnemen met Nel via 06-39087323, pmhoegen@hotmail.com