Sportcity opent Body & Mind Studio

De Rijswijkse sportschool Sportcity opent dit weekend een Body & Mind Studio. Hier kunnen sporters na al hun inspanningen juist veel ontspanning vinden met lessen yoga, Pilatus en BodyBalance. In de toekomst worden in de studio ook allerlei workshops gegeven.Volgens Diana Kort, een van de docenten in de nieuwe Body en Mind Studio, is de combinatie van zo’n voorziening met een sportschool ideaal. “Yoga, Pilatus, de hele wereld is er aan toe, zo lijkt het wel. En de combinatie met een sportschool is heel logisch: dat geeft een mooie balans. In de sportschool ben je gefocust op inspanning, op trainen van je spieren, soms op hard werken, en in de Body & Mind Studio gaat het juist weer om ontspanning. Ik hou daar zelf ook van: van mijzelf hard inspannen en daarna ook hard ontspannen.”

Dat er behoefte is aan ontspannende activiteiten is duidelijk, zegt Diana. Zodra bekend werd dat dee studio werd geopend, waren de lessen al volgeboekt. “Het is echt niet meer iets voor mensen die geitenwollen sokken dragen of die in een roze jurk lopen. Ook grote, gespierde mannen doen aan yoga, al was het alleen al vanwege de rek- en strekoefeningen waarmee je je spieren weer langer kunt maken.”

In het openingsweekend krijgen de lessen een wat feestelijk karakter. Ook zijn er opgietingen in de sauna en zijn er leuke prijsjes te verdienen met een loterij. Voor de komende tijd zijn er plannen voor meer activiteiten, zoals de workshop Leven in Balans, waarin de deelnemers acht weken lang bezig zijn met gezonde voeding, beweging en ontspanning.

Sportcity zit aan de Dr. H. Colijnlaan 343 in Rijswijk.