GroenLinks wandelt op Stille Zaterdag

Zaterdag 26 maart gaat GroenLinks zich voorbereiden op de Nacht van de Vluchteling in juni. Dit is een 40km lange sponsorloop voor noodhulp aan 60 miljoen vluchtelingen wereldwijd. Dit doen ze door een wandeling te maken van Zoetermeer naar Rijswijk van ongeveer 17 kilometer. De wandeling start zaterdagmiddag in Zoetermeer en loopt over het Wandelroutenetwerk Hof van Delfland door de Balij en het Bieslandse Bos naar Rijswijk. In juni gaat GroenLinks in het holst van de nacht de 40 kilometer van Rotterdam naar Rijswijk lopen om geld in te zamelen voor noodhulp aan vluchtelingen.
“Hulp is ontzettend hard nodig; zeker in deze tijd. Daarom doe ik mee met de Nacht van de Vluchteling”, vertelt GroenLinks raadslid Marieke Alberts.

Nog nooit waren zoveel mensen op de vlucht voor oorlog en geweld. De organisator van de loop is Stichting Vluchteling. Zij zorgen in crisisgebieden voor noodhulp als onderdak, medische hulp, schoon drinkwater en onderwijs.

Wil je meelopen met GroenLinks? Dat kan. Deelname is gratis maar het team GroenLinks kan ook sponsoren gebruiken. Sponsoren kan via de website van GroenLinks