Pracht en praal van Engelse landhuizen

Kunsthistorica Lucy Hovinga geeft vanaf maandag 14 maart drie lezingen in Museum Rijswijk over de schitterende Engelse landhuizen in Norfolk. Onder de titel ‘Macht en pracht in Norfolk’ neemt ze haar cursisten mee naar het rijkste graafschap in Engeland met zijn belangwekkende kunstgeschiedenis. De deelnemers aan de lezingen krijgen informatiebladen met samenvattingen van de presentaties. De lezingen worden op die manier dus een compacte cursus in de kunstgeschiedenis van het gebied.
Voor de lezingen van Hovinga is altijd veel belangstelling, vertelt ze. “ Zeker zo’n onderwerp als dit, dat spreekt mensen enorm aan. De Engelse landhuizen van de National Trust zijn natuurlijk ook wereldberoemd.” Maar ook het concept van de korte cursussen die ze over allerlei onderwerpen geeft, slaat goed aan. “Het zijn altijd maar een paar data en dat kunnen mensen meestal makkelijk in hun agenda inpassen, beter dan cursussen die meer tijd in beslag nemen.”

De cursus over Norfolk in Museum Rijswijk begint op 14 maart om half twee ’s middags. Deelname kost 40 euro voor alledrie de bijeenkomsten. Aanmelden kan bij Lucy Hovinga via tel. 06 51176390 of per e-mail: lucyhovinga@kpnplanet.nl.