Groene vingers? Word tuinambassadeur!

De Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging zoekt natuurliefhebbers die zich beschikbaar willen stellen als tuinambassadeur. Dat is iemand die wijkbewoners kan adviseren over hoe ze meer natuur in de tuin kunnen krijgen, en hoe je de tuin aantrekkelijker maakt voor vogels, vlinders en andere dieren. Op 18 maart houdt de KNNV een informatieavond over wat er bij komt kijken als je tuinambassadeur wilt worden. Je moet dan in elk geval iemand zijn die al kennis en vaardigheden heeft om een tuin te vergroenen.
Voor het hele werkgebied van de afdeling Delfland, waaronder Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk en Ypenburg, worden mensen gezocht die deze adviserende taak op zich willen nemen. Ook in dit werkgebied is de tendens zichtbaar dat veel tuinen verstenen. En versteende tuinen zijn onaantrekkelijk voor vogels, vlinders en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen zelf.

De informatieavond wordt gehouden in hotel de Plataan aan het Doelenplein in Delft. Het begint om acht uur ’s avonds. Informatie via tel. 015-2610048.