Informatieparade over Rotterdamsebaan

In de komende jaren wordt gewerkt aan de Rotterdamsebaan, de nieuwe verbindingsweg tussen knooppunt Ypenburg(A4/A13) langs Rijswijk naar de Centrumring van Den Haag. Wie alles over de werkzaamheden wil weten kan terecht op de Informatieparade, die wordt gehouden op 1 maart in de Fokkerterminal aan de Binckhorstlaan 249. De nieuwe aansluiting maakt Den Haag beter bereikbaar. Ook zal de druk op de Utrechtsebaan naar verwachting afnemen. De aanleg van het nieuwe tracé is een grote klus. Een van de belangrijkste onderdelen daarvan is het boren van een tunnel onder Voorburg door.
De weg is ongeveer 4 km lang. Hij begint begint bij het knooppunt Ypenburg. Bij het parkeerterrein van Drievliet verdwijnt de weg onder de grond. In de Binckhorst komt de Rotterdamsebaan weer boven bij de Zonweg. Daar sluit de weg aan op de Binckhorstlaan en de Mercuriusweg.

Nog dit jaar wordt gewonnen met de bouw van de startschacht en de toerit in de Vlietzone. In 2018 wordt met het boren begonnen. Volgens planning moet de weg halverwege 2020 in gebruik worden genomen.