Futuristische toekomstvisie voor Plaspoelpolder

De concept Toekomstvisie voor de Plaspoelpolder, die op donderdag 3 maart wordt gepresenteerd tijdens een zogenaamde werksessie in het Informatiecenter Plaspoelpolder, bevat een indrukwekkend toekomstvisioen over het gebied in 2040. In dit visioen wordt een werk- en woongebied geschetst met een parkachtige setting: stadsgroen, groene gevels en daken, innovatieve bedrijven, stadsvilla’s en luxe penthouses aan het water. “In de binnenbocht van de Burgemeester Elsenlaan wordt onze aandacht getrokken door de ’Pool of Innovation’, een complex dat een aaneenschakeling vormt van laboratoria, proefopstellingen en experimenteer- en testlokalen”, aldus het visioen. “Achter de Poll of Innovation begint het hart van de Plaspoelpolder, waar geheel in de traditie van het tachtigjarig bestaan hard gewerkt wordt in middelgrote en kleine bedrijven, van hands-on basisproducten tot de meest innovatieve.”
Het visioen spreekt ook van een ’strand dat vol ligt met zwemmers en zonaanbidders’, en dan wordt het gebied langs de Vliet bedoeld, met de Vliethaven als ontmoetingsplaats voor jongeren, kunstenaars en individuele sportbeoefenaars. In het visioen ziet met zelf een ’jachthaven vol met elektrische boten en zeiljachten’.

Andere opvallende dingen in het vispoen: een fier 4D-IMAX-theater in de buurt van het station en de Plaspoelpassage, een gecombineerde ecoduct-zweeftramverbninding die de Plaspoelpolder verbindt met RijswijkBuiten en het Elsenburgernos en verderop met Rotterdam-The Hague Airport.