Rijswijk Wonen zegt vertrouwen in VVE op

Mogelijk onder druk van de publiciteit van vandaag over het conflict tussen woningcorporatie Rijswijk Wonen en de Vereniging van Eigenaren van wooncomplex De Sfinx, heeft Rijswijk Wonen vanmiddag naar buiten gebracht dat het het vertrouwen heeft opgezegd in het bestuur van de VVE. In een persbericht stelt de corporatie dat de ontmoetingsruimte in het atrium van het complex zonder instemming van de algemene ledenvergadering is geplaatst. Het conflict draait om de glazen kas, die de VVE enkele maanden geleden in het open atrium van het complex heeft geplaatst. De kas moet dienen als ontmoetingsruimte.
Rijswijk Wonen stelt in het persbericht dat deze ontmoetingsruimte moet verdwijnen in het kader van de beheersbaarheid van het wooncomplex. Ook moeten de uitgaven die ’onrechtmatig door VVE-leden zijn gedaan’, worden aangezuiverd. Het bouwen van de ruimte zou 30.000 euro hebben gekost. Dit bedrag is door de VVE betaald.

De corporatie stuurt aan op het aanstellen van een onafhankelijke externe bestuurder. “De houding van het bestuur heeft de afgelopen jaren geleid tot diverse procedures en hoge kosten voor zowel de VVE als Rijswijk Wonen” aldus de corporatie. “Ondanks herhaalde pogingen van Rijswijk Wonen om op een volwassen en professionele manier tot een oplossing te komen, is dit niet gelukt. Rijswijk Wonen blijft in overleg met het bestuur om haar doelstellingen te bereiken.”

De corporatie is een juridische procedure gestart tegen de bestuursleden. De zaak komt op 22 maart voor de rechter.