Politie geeft bijzonderheden vrij over overval AH

De politie van Rijswijk heeft meer bijzonderheden vrijgegeven over de roofoverval, die op 5 februari plaatsvond op het filiaal van Albert Heijn aan het Bogaardplein. Ook zijn foto’s gepubliceerd die gemaakt zijn met beveiligingscamera’s. De politie heeft een van de overvallers aangehouden en is op zoek naar drie anderen. De overval vond plaats op vrijdagavond. De supermarkt is dan tot tien uur ’s avonds open. Een paar minuten voor sluitingstijd komen drie mannen via de lift de winkel binnen. Ze hebben een grote zwarte rolcontainer bij zich om later de buit in te stoppen. Ze bedreigen klanten en medewerkers met een steekwapen.
Één van de overvallers gaat direct op de cassières af en de twee andere springen over de servicebalie. Ze pakken zoveel mogelijk sigaretten en stoppen die in de container. Ook maken ze wat geld buit. Daarna gaan ze er via de roltrap vandoor en verdwijnen in een groene Toyota Starlet, die voor de ingang stond, met een vierde dader achter het stuur. Ze rijden weg over de Prinses Beatrixlaan in de richting van Den Haag. 20 minuten later wordt de auto terug gevonden op het Heeswijkplein in Den Haag. Kort daarna wordt in de omgeving één van de vier verdachten aangehouden. Van de drie anderen ontbreekt ieder spoor.

De politie is op zoek naar getuigen van de overval, en naar mensen die de Toyota Starlet hebben gezien. Ze kunnen bellen met de politie via 0800-6070. Het is ook mogelijk om anoniem tips door te geven. Dat kan via 0800-7000.