Plastic wordt PMD bij Avalex

In de plasticcontainer gaan nu meer soorten verpakking, zoals Plastic, Metalen blikjes en Drinkpakken (PMD). Deze verpakkingen worden gesorteerd bij de eindverwerker en omgezet in grondstoffen voor nieuwe verpakkingen. Hoe meer verpakkingsmateriaal er in deze container komt, hoe beter het is. Op vrijdag 12 februari van 13.30 tot 17.30 uur geeft Avalex informatie over PMD op het Bogaardplein en het Hendrik Ravesteijnplein. Overige metalen kan je brengen naar de afvalbrengstations van Avalex. Het gaat dus niet over plastic scheiden, maar over PMD scheidenAlle containers voor plastic verpakkingsafval die oranje waren, hebben nu een paarse klep. In deze containers kun je dus naast plastic ook blikjes en drinkpakken doen.
De komende maand maken we de containers nog opvallender. Er komen nieuwe stickers op, waarop duidelijk staat dat er PMD in mag. Zo kun je de containers makkelijk herkennen.

Waarom is het scheiden van plastic en andere verpakkingen zo belangrijk? Verpakkingen kun je heel goed recyclen. Je kunt er weer nieuwe verpakkingen van maken, maar bijvoorbeeld ook kleding, zoals een fleecevest. Dit is beter voor het milieu want dan hoeven er geen nieuwe grondstoffen gebruikt te worden.